dimarts, 22 de setembre del 2015

Cake de xocolata i cafè

Hola de nou!!

Aquest cake és una de les proves amb resultat satisfactori de Simba's Cakes, aquest pastís al instagram (@simbascakes) va tenir mooolts likes i això que no el podien provar, ara qui el va provar, jo entre elles, em van garantir que era boníssim, o sigui que no m'entretinc més i anem al gra...apunteu per anar al súper i comencem a fer aquest deliciós cake!



INGREDIENTS
  • 80 ml d'oli de girasol
  • 250 gr sucre moreno (si en teniu blanc, també queda bo)
  • 2 ous
  • 160 gr farina amb llevat (la que posa al súper de reposteria)
  • 50 gr cacao pur
  • 150 ml nata (mínim 35% matèria grassa)
  • 60 ml cafè (he fet servir el de vainilla de la nespresso, però qualsevol pot servir)
  • Extracte de vainilla
COM HO FEM
  • Barregem l'oli amb el sucre fins que s'integri un amb l'altre
  • Afagim els ous un a un, no afegirem l'altre fins que el primer no estigui integrat, mesclem amb una mica d'intensitat ja que així farem que agafi aire la mescla i amb això aconseguirem que el pastís quedi molt esponjós.
  • Afagim l'extracte de vainilla i mesclem una mica més.
  • Haurem tamitzat la farina, i l'afagirem amb dues vegades a la mescla que tenim, baixant sobretot la velocitat, per dir-ho d'una manera ben maca,,,,o barregem amb molt d'amor. 
  • Afagim la nata i el cafè, mesclem i acabem de posar la farina restant.
  • Ho posem en un motlle que haurem engrasat prèviament per tal de que no s'ens enganxi i ho posem al forn a 170º durant 40 minuts, el temps dependrà del motlle que usem.


TRUQUIS

Quina temperatura posa de forn?? el que jo faig, si el pastís és molt alt, poso la temperatura del forn baixa, a 160º així el pastís creix uniformament sense el típic copete...sobretot si volem despés fer un layer cake o forrar-lo amb fondant, serà ideal fornejar amb aquesta temperatura, tenint en compte que l'haurem de deixar al forn més estona perquè la cocció sigui perfecte.
Si volem fer magdalenes o el pastís que tenim no és molt alt, i volem el típic copete posarem la temperatura a 170º i baixarem el temps de cocció.
Ambdos casos, sempre comprovarem que la cocció estigui acabada punxant amb un escuradents. Quan el pastís és molt alt, sovint el escuradents surt net i el pastís de dins està cru...no us desespereu, també podem comprovar que estigui fet si es comença a separar de les parets del motlle...però el millor es fer-ne mooooooolts així tindreu una bona relació amb el vostre forn i sempre triunfareu!!!

Moltes gràcies per llegir-me.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada